Adxto

vaccinationer

Pneumokocker

Vaccinera dig mot pneumokocker

Pneumokocker är en typ av bakterier som finns i luftvägarna och är den vanligaste orsaken till bakteriella luftvägsinfektioner som lunginflammation, öroninflammation och bihåleinflammation. Alla människor kan drabbas av pneumokockinfektioner men vanligast förekommande är det hos små barn och äldre personer (över 65 år). Risken att drabbas ökar efter att du fyllt 50 år. Pneumokocker kan orsaka allvarliga sjukdomar som hjärnhinneinflammation och blodförgiftning (sepsis), dessa kallas invasiva. Det finns över 90 olika typer av pneumokocker och bakterierna sprids mellan människor genom hosta, nysningar eller nära kontakt.

 

Genom att vaccinera dig mot pneumokocker minskar du risken för en allvarlig infektion. En vaccination minskar också risken för att bli bärare av pneumokocker.

Vilka rekommenderas att vaccinera sig?

Det finns många som bär på pneumokocker utan att bli sjuka, men för vissa personer finns det större risk att drabbas av en infektion och bli allvarligt sjuka. Även om infektionen oftast kan behandlas med antibiotika rekommenderas vaccin mot pneumokocker till:

Hur går det till?

Vi erbjuder vaccination mot pneumokocker på vår mottagning vid Hötorget i Stockholm, adressen Kungsgatan 48, 5 trappor. Du får din vaccindos genom en injektion i överarmen. Normalt brukar man inte rekommendera en ytterligare vaccinationsdos då skyddet håller i flera år. Det går bra att ta vaccination mot pneumokocker samtidigt som influensavaccin. Glöm inte att ta med din legitimation!

Pris för vaccination mot pneumokocker

800 kr / dos

Utforska fler av våra vacciner

Vi erbjuder vaccination mot bältros, pneumokocker, och TBE på vår vårdmottagning vid Hötorget i Stockholm.

Bältros

Bältros är en virusinfektion och kännetecknas av blåsor och skarp brännande nervsmärta i huden.

TBE

TBE är en virussjukdom som sprids via fästingar och kan orsaka hjärninflammation eller hjärnhinneinflammation.

Bältros

Bältros är en virusinfektion och kännetecknas av blåsor och skarp brännande nervsmärta i huden.

TBE

TBE är en virussjukdom som sprids via fästingar och kan orsaka hjärninflammation eller hjärnhinneinflammation.

Rulla till toppen